Συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών - Ενωμένοι Δημοκράτες
15921
post-template-default,single,single-post,postid-15921,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών

Συμμετοχή ΕΔΗ στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών

Επέστρεψε το Σάββατο από το Παλέρμο της Ιταλίας αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών που συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου η αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνέδρους για την προσδοκία που έχουν οι ΕΔΗ, καθώς βέβαια και η Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως ο πιθανός εντοπισμός υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου λειτουργήσει ως καταλύτης για την λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου. Εξήγησαν ότι προσφέρεται στην Τουρκία ένα επιπρόσθετο κίνητρο να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα ανοίξει τον δρόμο για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου –Τουρκίας και για συνεργασία ακόμα και στον τομέα της Ενέργειας -γεγονός που θα αποτελέσει αμοιβαία επωφελή εξέλιξη τόσο για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, την ίδια την Τουρκία καθώς και για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ομόφωνα δεκτό ως πλήρες μέλος και το Ελληνικό κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία ενώ η Πρόεδρος του κόμματος, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Συνέδριο για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης.

Αποκορύφωμα του Συνεδρίου απετέλεσε η πανηγυρική εκλογή του Sir Graham Watson ως νέου Προέδρου του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών ο οποίος και απηύθυνε στους συνέδρους ιστορική ομιλία.

Η αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών αποτελείτο από την Πρόεδρο του κόμματος, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Κώστα Γεωργιάδη και Σπύρο Χατζηγεωργίου.