ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - Ενωμένοι Δημοκράτες
15951
post-template-default,single,single-post,postid-15951,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στη συνάντηση της 30ης  Μαΐου των αρχηγών ή αντιπροσώπων των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών κομμάτων, που συναντιώνται κάθε μήνα στο Λήδρα Πάλας, ο ΔΗΣΥ ενέγραψε θέμα και συζητήθηκε το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και πώς προχωρούμε προς το μέλλον.

Συγχάρηκα το ΔΗΣΥ που ενέγραψε αυτό το θέμα προς συζήτηση παρέχοντας μας έτσι την ευκαιρία να συζητήσουμε τη μελλοντική μας πορεία για να βγούμε από το αδιέξοδο και να προγραμματίσουμε τη μελλοντική μας πολιτική για να επιτύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας και του λαού μας το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησα τον κ. Αναστασιάδη γιατί μας έδωσε νέα τροφή για σκέψη με την ελπίδα, οι προσπάθειες του για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού προβλήματος να φέρουν έναν αισιόδοξο αέρα, ένα νέο όραμα, νέες ιδέες και μία ελπίδα για το μέλλον. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει αδιέξοδο στην αναζήτηση λύσης του Κυπριακού προβλήματος όταν υπάρχει πραγματική θέληση για λύση και  έντονη επιθυμία για επανένωση της πατρίδας μας. Οι προσπάθειες για αναζήτηση λύσης πρέπει να είναι αδιάκοπες, έντονες και αποφασιστικές, γιατί αν σταματήσουμε έστω και για ένα δευτερόλεπτο, χάνουμε το βήμα, χάνουμε το τραίνο, μένουμε πίσω με τη μιζέρια μας και με την κατάθλιψή μας με την βεβαιότητα ότι μερικά χρόνια αργότερα θα καλούμε το παρελθόν να επιστρέψει στο σήμερα και πιθανό να ζητήσουμε όπως ο ήλιος ανατείλει από τη δύση!!

Ο κ. Αναστασιάδης, ως ένας καλός νομικός που είναι πιθανό να γνωρίζει ότι ο Thomas Jeferson,  το έτος 1776 συνέταξε μέσα σε ένα μήνα τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από μέρους των πέντε μελών της Επιτροπής που είχαν εξουσιοδοτηθεί από τους αντιπροσώπους των 13 Πολιτειών Αποικιών που ήταν οι πρώτες  Πολιτείες – Αποικίες που συμφώνησαν να ιδρύσουν τη νέα χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Ίδε βιβλίο Paul Johnson – History of the American People σελ. 154).

Εμείς προσπαθούμε, εδώ και τώρα 50 σχεδόν χρόνια, να συμφωνήσουμε στο σύνταγμά μας. Ποια η σύγκριση του χρόνου;

Τι προσπαθούμε να κάμουμε; Να τετραγωνίσουμε τον κύκλο; Μόνο 24 ώρες διαρκεί το Συνέδριο των Καρδιναλίων για την επιλογή ενός νέου Πάπα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποψηφίων που δυνατό να υπάρχουν.

Αυτός ο περιορισμός είναι  για να εμποδίσει μακρόσυρτες συζητήσεις και να δοθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το μήνυμα σ΄ολόκληρο τον κόσμο η εκλογή του νέου «Αλάθητου» Πάπα.

Δεν υπολογίσαμε ποτέ το ημερήσιο κόστος της μη λύσης του κυπριακού Προβλήματος.  Οι ταγοί της χώρας μας δεν σκέφτονται ότι 12 περίπου άνθρωποι μεταβαίνουν κάθε μέρα στον παράδεισο, χωρίς δικαίωμα επιστροφής και χωρίς να γνωρίσουν τη χαρά να δουν επανενωμένη την πατρίδα τους. Τον περασμένο μήνα πέθανε η αδελφή μου που ζούσε στο Γερόλακκο και τάφηκε στη Λακατάμια «σε μια ξένη γη».

Το πιο πάνω κόστος δεν περιλαμβάνει τη θλίψη, την απογοήτευση και τον πόνο που πολλοί από εμάς που φοβούνται ότι ο Θεός θα μας καλέσει κοντά του ανα πάσαν στιγμή προτού δούμε τους τόπους μας ελεύθερους και την Κύπρο μας επανενωμένη. Τολμώ να καλέσω τους πολιτικούς μας να μην κρύβονται, πίσω από την τουρκική αδιαλλαξία, τον σοβινισμό και τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Ο λαός μας χρειάζεται καλή θέληση, καθαρό και συγκεκριμένο όραμα και αποφασιστικότητα, να ζήσουμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα ήθη και την κουλτούρα όλων των άλλων συμπατριωτών μας.

Συμπερασματικά θα ήθελα να αναφέρω ότι θέλουμε λύση του κυπριακού, «αν όχι χθες το αργότερο σήμερα».Οι επικείμενες Προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για την εκλογή Προέδρου μιας μοιρασμένης χώρας, να γίνουν για την εκλογή Πολιτικών Αντιπροσώπων μιας επανενωμένης Κύπρου.

Σπύρος Χατζηγρηγορίου
Μέλος της Ε.Γ των Ενωμένων Δημοκρατών.