Παρωδία Δημοκρατίας και στην Κεντρική - Ενωμένοι Δημοκράτες
16023
post-template-default,single,single-post,postid-16023,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Παρωδία Δημοκρατίας και στην Κεντρική

Παρωδία Δημοκρατίας και στην Κεντρική

Η φαρσοκωμωδία που διεξάγεται μπροστά στα μάτια του απελπισμένου πολίτη σε σχέση με τη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι στην ουσία τραγική.

Είναι φανερό ότι ο διορισμός Υποδιοικητή έγινε από την Κυβέρνηση για να προλάβει διορισμό άλλου προσώπου στη θέση του Υποδιοικητή μετά τις εκλογές.

Η ουσία είναι ότι η θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ανήκει συνταγματικά σε Τουρκοκύπριο εξού και έμενε όλα αυτά τα 52 χρόνια κενή. Η πλήρωση της θέσης από έναν Ελληνοκύπριο, είτε από τη σημερινή κυβέρνηση είτε από μια αυριανή, δίδει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι έχουμε γράψει στα παλιά μας τα παπούτσια το στόχο της επανένωσης, στο βωμό της εξασφάλισης της εξουσίας στη μισή εναπομείνασα πατρίδα.

Είναι φανερό ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση βρίσκονται πολύ κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις που περνά ο τόπος και δεν αξίζουν οποιουδήποτε σεβασμού από τον Κύπριο πολίτη.

Είναι λυπηρό που σε όλη αυτή την παρωδία πλέχτηκε το όνομα ενός εξαιρετικού τεχνοκράτη για τον οποίο τρέφω μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό.