Προδοσία έναντι του Κυπριακού Λαού από την εκλεγμένη του ηγεσία - Ενωμένοι Δημοκράτες
16036
post-template-default,single,single-post,postid-16036,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Προδοσία έναντι του Κυπριακού Λαού από την εκλεγμένη του ηγεσία

Προδοσία έναντι του Κυπριακού Λαού από την εκλεγμένη του ηγεσία

Η προδοσία έναντι του Κυπριακού λαού εξελίσσεται συνεχώς, από την ίδια του την εκλεγμένη ηγεσία!

Ο στόχος τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής διακυβέρνησης παραμένει η προστασία του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο στην ασυδοσία του έφερε την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Και  φορτώνεται ακόμη μια φορά το βάρος των αμαρτιών δισεκατομμυρίων ευρώ  που διέπραξαν οι κεφαλαιοκράτες –δεξιοί και αριστεροί- στους ώμους των απλών πολιτών, οι οποίοι καλούνται να πεισθούν ότι η κλοπή της περιουσίας τους από το κατεστημένο που κατάστρεψε τη χώρα αποτελεί πατριωτισμό!

Η απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή καταστρατηγεί βασικές αρχές του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και ιδιαίτερα της Ενιαίας Αγοράς, εξού και η πρώτη πολιτική δύναμη που τάχθηκε εναντίον αυτής της απόφασης ήταν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μέσω τόσο του ηγέτη της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt, όσο και μέσω της Προέδρου της Επιτροπής για Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις, Sharon Bowles.
Κάποιοι όμως πρέπει να εξηγήσουν στον κοσμάκη ότι δεν φτάσαμε σε αυτή την κατάντια τυχαία. Η απόφαση που λήφθηκε μετά το 1974 να μετατρέψουμε την Κύπρο σε κέντρο υπεράκτιων εταιρειών και αργότερα η επιμονή μας να διατηρούμε τον χαμηλότερο εταιρικό φορολογικό συντελεστή στην Ευρώπη, ήταν αυτό που προσέλκυσε στην Κύπρο όλα αυτά τα ξένα κεφάλαια –που οι Κυπριακές Τράπεζες αποφάσισαν να παίξουν στο χαρτί που ονομαζόταν Ελληνικό ομόλογο και Ελληνική οικονομία.

Σε δεύτερο στάδιο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εν τη αγνοία του -ή με την αφελώς καταστροφική άποψη ότι θα έσωζε η μικρή Κύπρος την μητέρα πατρίδα την Ελλάδα- υπέγραψε το κούρεμα του Ελληνικού ομολόγου χωρίς να διαπραγματευτεί, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πολλά δισεκατομμύρια στην Ελλάδα.
Αυτοί που επωφελήθηκαν από όλη αυτή την ιστορία ήταν πρωτίστως τα μεγάλα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που ενέγραφαν και ‘’έλεγχαν’’ τις ξένες εταιρείες και τα κεφάλαιά τους, καθώς και οι τραπεζίτες εκείνοι που έκτισαν καριέρες και πληρώνονταν bonuses με τη κακή διαχείριση αυτών των κεφαλαίων.

Στην ουσία ο περιβόητος χρηματοοικονομικός τομέας και οι επαγγελματίες που τον στηρίζουν έγιναν ένας παρασιτικός τομέας που εκτόπισε άλλους παραγωγικούς τομείς της πραγματικής οικονομίας και στο τέλος οδήγησε ολόκληρη την οικονομία στην χρεοκοπία.

Είναι, ως εκ τούτου, συνέχεια της προδοσίας να προσπαθεί η νέα διακυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την ομόφωνη συγχορδία της Βουλής, να φανατίζει τον κόσμο στη βάση ενός λανθάνοντος πατριωτισμού για να φορτώσουν όλοι αυτοί που έκαναν κέρδη δισεκατομμυρίων τόσα χρόνια τη ζημιά τους, στους ώμους των απλών πολιτών, είτε αυτοί λέγονται εργαζόμενοι, μικροεπιχειρηματίες είτε συνταξιούχοι, είτε άνεργοι.

Τόσο η συμφωνία του Προέδρου Αναστασιάδη και του κυρίου Σαρρή με το Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, όσο και η τρομερή αυτή πρόταση για χρηματοδότηση των κεφαλαιοκρατών μέσω ενός ταμείου αλληλεγγύης που θα αιμοδοτήσει ο κοσμάκης είναι εγκληματικά.
Λύσεις υπάρχουν ακόμα αλλά το σύστημα του κατεστημένου αρνείται ακόμη να υποστεί οποιαδήποτε δική του ζημιά:

-Γιατί δεν δεχθήκαμε να επιβάλουμε φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών , κάτι που θα αύξανε τα έσοδα του δημοσίου και θα απέτρεπε περισσότερη κερδοσκοπία από τις Τράπεζες?

-Γιατί δεν δεχθήκαμε μια μεγαλύτερη αύξηση του εταιρικού φόρου που μπορεί να οδηγούσε μεν κάποιες ξένες εταιρείες να φύγουν αλλά δεν θα υπέσκαπτε την εμπιστοσύνη στις τράπεζες?

-Γιατί δεν διανοούμαστε ότι στην κατάσταση που φτάσαμε το κράτος δεν θα έχει λεφτά να πληρώσει κανένα δημόσιο υπάλληλο, οπόταν παρά τη μαζική απόλυση, θα μπορούσαμε να μειώσουμε -τουλάχιστον για μερικά χρόνια- το κρατικό μισθολόγιο κατά 10% ή 20% για να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα που δημιουργούν την ανάγκη επιπρόσθετου δανεισμού? Είναι άραγε προτιμητέο να πληρώνουν οι μικροκαταθέτες -πολλοί από τους οποίους είναι και άνεργοι- το αβάστακτο κρατικό μισθολόγιο?

-Και γιατί επιτέλους κρατήθηκαν τα εισοδήματα που θα έχουμε από το φυσικό αέριο έξω από την εξίσωση αποπληρωμής του δανείου που χρειαζόμαστε? Σε ποιους άλλους την εξίσωση θέλουν άραγε να εντάξουν τον πλούτο που ανήκει σε όλους τους πολίτες όσοι πατριωτικά επιμένουν να επωμιστεί ο κοσμάκης το κόστος ανακεφαλαιοποίησης του κατεστημένου?