Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι: Υπόσκαψη της Δημοκρατίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου - Ενωμένοι Δημοκράτες
16062
post-template-default,single,single-post,postid-16062,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι: Υπόσκαψη της Δημοκρατίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου

Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι: Υπόσκαψη της Δημοκρατίας αποτελεί πρόσφατη απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου

Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες –ALDE Party- λυπούνται για την απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή της Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού –ηγέτη του μέλους του ALDE Party Ενωμένοι Δημοκράτες και υποψήφιας του κόμματος στις περσινές προεδρικές εκλογές -κατά της άρνησης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να της δώσει κάλυψη κατά τις Προεδρικές εκλογές.
Το ΡΙΚ αρνήθηκε να της δώσει κάλυψη με το δικαιολογητικό ότι η υποψήφια δεν πληρούσε τα κριτήρια του Νόμου ο οποίος προνοεί ότι η υποψήφια πρέπει είτε να είναι ηγέτης πολιτικού κόμματος, είτε να στηρίζεται από πολιτικό κόμμα, είτε να είναι πρόσωπο που έχει προσφέρει σημαντικά στη πολιτική ή οικονομική ζωή της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης οι Ενωμένοι Δημοκράτες απέδειξαν ότι πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Η απόφαση της περασμένης Δευτέρας ότι οι εκλογές έχουν παρέλθει και ότι ως εκ τούτου δεν υπήρχε πια αντικείμενο προς εκδίκαση και ότι ως εκ τούτου η προσφυγή απορρίπτεται, εγείρει το ερώτημα αν η Δημοκρατία στη Κύπρο διακυβεύεται.

Σε κάθε Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, οι εκλογές λαμβάνουν χώρα σε τακτά διαστήματα. Μήπως η απόφαση εννοεί ότι οι Ενωμένοι Δημοκράτες πρέπει να προσφύγουν ξανά στο Δικαστήριο για να εξασφαλίσουν κάλυψη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ή σε κάθε μελλοντικές εκλογές?
Ο Πρόεδρος του ALDE Party Sir Graham Watson MEP ήγειρε αυτό το ερώτημα πέρυσι στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είπε στον Πρόεδρο Χριστόφια: «Ανησυχούμε βαθιά για τις διακρίσεις που γίνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σας, ιδιαίτερα από το ΡΙΚ, εις βάρος της υποψηφίας μας στις Προεδρικές σας εκλογές».  Συνέχισε λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι η πείρα που κερδίζετε βλέποντας πως λειτουργούν άλλες χώρες μέλη θα εμπνεύσουν εκείνες τις εγχώριες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα σας μια λειτουργική σύγχρονη δημοκρατία».