Επιστολή προς την Εφημερίδα Φιλελεύθερος - Ενωμένοι Δημοκράτες
16069
post-template-default,single,single-post,postid-16069,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Επιστολή προς την Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Επιστολή προς την Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη,

Αναφέρομαι στο σημερινό σας σχόλιο στον Φιλελεύθερο αναφορικά με την κρατική χορηγία προς τα κόμματα και επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα, ούτως ώστε να μπορείτε να δίνετε επακριβή και όχι παραπλανητική ενημέρωση προς τους αναγνώστες σας.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες είναι πολιτικό κόμμα, πλήρες μέλος της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης, αυτής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών –ALDE Party. Είναι επίσης μέλη της Διεθνούς των Φιλελευθέρων. Είχαν εκπροσώπηση στη Βουλή για δύο συνεχείς πενταετίες και συμμετείχαν σε δύο διακυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με Υπουργούς. Έχουν συνεχή και ενεργή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου και στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ επιλέγουν να μην καλύπτουν τις δράση τους.

Από το 2007 όταν ανέλαβα την ηγεσία των Ενωμένων Δημοκρατών απευθύνομαι επανειλημμένα τόσο στη Βουλή όσο και στην Εκτελεστική Εξουσία εξηγώντας ότι για να λειτουργήσει η Δημοκρατία χρειάζεται να επιχορηγούνται σε κάποιο βαθμό και τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, διαφορετικά το σύστημα θα διαιωνίζει τα υφιστάμενα κόμματα της Βουλής.

Παρόλα αυτά το κόμμα μας δεν πήρε καμιά χορηγία από το κράτος από το 2006, με εξαίρεση την ετήσια συνδρομή που πληρώνουμε στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, ήτοι €7353. Σημειώνω ότι κανένα άλλο κυπριακό πολιτικό κόμμα δεν συμμετέχει στην σημαντική αυτή πολιτική δύναμη της Ευρώπης.

Όλα τα άλλα έξοδα του κόμματος μας  χρηματοδοτούνται από τους εαυτούς μας, στην καλόπιστη προσδοκία και προσπάθεια μας ότι μπορεί ο λόγος και η δράση μας να συμβάλουν στην ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Κύπρο, στην σωστή οικονομική πολιτική και στην επανένωση της πατρίδας μας.

Παρακαλώ όπως ανασκευάσετε τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχετε δημιουργήσει με το άρθρο σας για το κόμμα μας και όπως αποδώσετε αυτούσια την πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,
Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού
Πρόεδρος Ενωμένων Δημοκρατών