Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για της εκλογές του Μαΐου - Ενωμένοι Δημοκράτες
16100
post-template-default,single,single-post,postid-16100,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για της εκλογές του Μαΐου

Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοκρατών για της εκλογές του Μαΐου

  • Ενόψει των Βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, οι Ενωμένοι Δημοκράτες, ΕΔΗ, προτρέπουν τα Μέλη και τους ψηφοφόρους τους όπως κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2016 ψηφίσουν εκείνους τους υποψήφιους που υποστηρίζουν με συνέπεια την ταχύτερη δυνατή εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στη βάση της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας, προς όφελος του Κυπριακού λαού στο σύνολό του.
  • Συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κυρίου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κυρίου Ακιντζί για την κατάληξη σε συμφωνία για την επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
  • Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επιβραβεύσουν εκείνους τους υποψήφιους που δείχνουν σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προς τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Παράλληλα, οι πρόσφατες και απανωτές αποκαλύψεις φαινομένων διάσπαρτης διαφθοράς στον τόπο μας, προβληματίζουν τους Ενωμένους Δημοκράτες.
  • Πέρα από τα οποιαδήποτε νομικά μέτρα λαμβάνει η πολιτεία, οι πολίτες χρειάζεται να καταδικάσουν οι ίδιοι τη διαφθορά, αποσύροντας τη στήριξη τους προς τα άτομα της διαφθοράς και προς τους χώρους που τους εκφράζουν και οδηγώντας τους πολιτικούς της διαφθοράς εκτός πολιτικής παρουσίας.
  • Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να καταψηφίσουν τα άτομα εκείνα που καταχρώμενοι της Βουλευτικής τους ασυλίας παραβαίνουν τους νόμους με τις πράξεις τους ή/και υιοθετούν  συμπεριφορές που εκθέτουν τον εαυτό τους, τα κόμματα τους και την Κύπρο την ίδια.
  •  Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επιβραβεύσουν εκείνους τους υποψήφιους που δείχνουν σεβασμό προς τον Νόμο και που πορεύονται στη βάση της αξιοκρατίας και της εντιμότητας.
  • Οι Ενωμένοι Δημοκράτες προσβλέπουν στην Επανένωση της πατρίδας μας και στη συμμετοχή μας στις πρώτες εκλογές της Επανενωμένης Κύπρου.