Συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών στο IN Campaign στη Βρετανία - Ενωμένοι Δημοκράτες
16105
post-template-default,single,single-post,postid-16105,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών στο IN Campaign στη Βρετανία

Συμμετοχή των Ενωμένων Δημοκρατών στο IN Campaign στη Βρετανία

Ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Βρετανίας, η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών συμμετείχε σε εκδήλωση στήριξης της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2016 στο National Liberal Club στο Λονδίνο προήδρευεσε η Βαρώνη Kishwer Falkner.

Στην παρέμβασή της η Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού ανάλυσε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τυχούσα έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτές απορρέουν από την απώλεια των τεσσάρων ελευθεριών.

Αναφέρθηκε στην απώλεια αγορών για τα Βρετανικά προϊόντα, την απώλεια ελεύθερης πρόσβασης των Βρεττανών επαγγελματιών στις Ευρωπαϊκές αγορές, τη φυγή καταθέσεων από τη Βρετανία, τις επιπτώσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα της Βρετανίας και τη μείωση των επενδύσεων από το εξωτερικό, περιλαμβανομένων και των επιπτώσεων και στη αγορά ακινήτων. Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας και καινοτομίας.

Η κυρία Αντωνιάδου επισήμανε επίσης τον κίνδυνο απώλειας του ηγετικού ρόλου της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή σκηνή καθώς και στο πλήγμα που θα προκύψει για τον βασικό σκοπό ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αυτός της Ειρήνης.

Αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο της υπόσκαψης όλων εκείνων των Ευρωπαϊκών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τώρα θεωρούνται δεδομένα από τους πλείστους πολίτες.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες παραμένουν βασικό, ουσιαστικό και δραστήριο μέλος της οικογένειας των Ευρωπαίων Φιλελεθεύρων Δημοκρατών, οι οποίοι έχουν καθαρό όραμα για περαιτέρω ενδυνάμωση της Ευρώπης μέσω του στόχου για μια Ομόσπονδη Ευρώπη.