Οι Ενωμένοι Δημοκράτες ενθαρρύνουν και στηρίζουν τους ηγέτες. - Ενωμένοι Δημοκράτες
16131
post-template-default,single,single-post,postid-16131,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες ενθαρρύνουν και στηρίζουν τους ηγέτες.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες ενθαρρύνουν και στηρίζουν τους ηγέτες.

Συνάντηση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν οι Ευρωβουλευτές των Φιλελευθέρων συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο των ΕΔΗ Πραξούλα Αντωνιάδου .

Ενόψει της συνάντησης των Hγετών των δύο κοινοτήτων στην Ελβετία στις 28 του μήνα, οι Ενωμένοι Δημοκράτες εκφράζουν την στήριξη τους προς τηn  προσπάθεια των δύο Hγετών να επιτύχουν συμφωνία για την επανένωση της πατρίδας μας και επιθυμούν να τους ενθαρρύνουν όπως επιδείξουν την απαιτούμενη πολιτική θέληση και θάρρος που χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια λαμπρότερη προοπτική για τους Κύπριους και ιδιαίτερα για την νέα γενιά αυτού του τόπου.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες επαναλαμβάνουν την άποψη ότι οι μήνες που απομένουν μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές πρέπει να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνημένης λύσης για την επανένωση της πατρίδας μας , ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις πρώτες εκλογές της Επανενωμένης Κύπρου.

Προς την κατεύθυνση ενθάρρυνσης και στήριξης των Ηγετών στην καθοριστική αυτή προσπάθεια της 28ης Ιουνίου,  πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Κύπρο ομάδας ευρωβουλευτών της πολιτικής οικογένειας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών ALDE Group, σε συνεργασία με τους Ενωμένους Δημοκράτες που αποτελούν πλήρες μέλος του ALDE Party. Οι Ευρωβουλευτές των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, είχαν συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Αναστασιάδη από τον οποίο ενημερωθήκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και προς τον οποίο εξέφρασαν την στήριξη τους για τις προσπάθειες  που καταβάλλει προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνημένης και βιώσιμης  λύσης για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της. Συναντήθηκαν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη, καθώς και με τον Ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας κ. Ακιντζί.

Ενημερωτική συνάντηση είχαν επίσης  και με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Άιντε.