Ενωμένοι Δημοκράτες για τις Ευρωεκλογές - Ενωμένοι Δημοκράτες
16151
post-template-default,single,single-post,postid-16151,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ενωμένοι Δημοκράτες για τις Ευρωεκλογές

Ενωμένοι Δημοκράτες για τις Ευρωεκλογές

Ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, οι Ενωμένοι Δημοκράτες (ΕΔΗ) καλούν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν στη βάση ενός διπλού γνώμονα:

Α.  Των Ευρωπαϊκών ιδρυτικών αρχών της ειρήνης και της συνεργασίας, ως δρόμο και προς την ευημερία, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρχές που καθοδηγούν και την ευρύτερη πολιτική μας οικογένεια, αυτή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, ALDEParty.

Β. Του συνεχή αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των 6 σημείων του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres.

Χαιρετίζουμε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυρία Λούτ  με τον κύριο Ακιντζι, οσο και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και καλούμε τους δυο ηγέτες να κινηθούν άμεσα προς συμφωνία για τους όρους αναφοράς και άμεση επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία για την επανένωση της πατρίδας μας.

Το δικαίωμά του εκλέγειν και του εκλέγεσθε αφορά τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους, και το κόμμα μας θα ήταν ευτυχέστερο αν οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν οριζόντια, στη βάση αρχών.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη χρειάζεται τον κάθε ένα ψηφοφόρο την ερχόμενη Κυριακή για να ενισχυθεί η δημοκρατία που είναι απαραίτητη για το κοινό μας μέλλον.