Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τους ηγέτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΓΓ των ΗΕ -Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά - Ενωμένοι Δημοκράτες
16161
post-template-default,single,single-post,postid-16161,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τους ηγέτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΓΓ των ΗΕ -Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά

Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τους ηγέτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΓΓ των ΗΕ -Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά

Ενόψει της συνάντησης των ηγετών με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ στις 25 Νοεμβρίου 2019, οι Ενωμένοι Δημοκράτες καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας κύριο Ακιντζί να δράξουν την τελευταία ίσως ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνημένους όρους αναφοράς για την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την επανένωση της πατρίδας μας.

Όπως αναφέρει και ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ στην πρόσφατη έκθεσή του ‘’ οι Κύπριοι αξίζουν να γνωρίζουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά’’ και καλεί τους ηγέτες, τις εγγυήτριες δυνάμεις και άλλους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν την επερχόμενη περίοδο για να θέσουν τις βάσεις για ξεκάθαρες δεσμεύσεις προς επίτευξη μίας ειρηνικής διευθέτησης την οποία οι Κύπριοι στερούνται για τόσο καιρό.

Κάλεσε δε τα μέρη να προσεγγίσουν εποικοδομητικά το πλαίσιο 6 σημείων που ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ πρότεινε στις 30 Ιουνίου 2017.

Καλεί επίσης ο ΓΓ τους δύο ηγέτες να ενημερώσουν καλύτερα τις δύο κοινότητες αναφορικά με τις βασικές πρόνοιες μιας διευθέτησης και να βελτιώσουν την γενική ατμόσφαιρα αποφεύγοντας αρνητική ρητορική που ενισχύει τον σκεπτικισμό.

Με άλλα λόγια, αποτυχία αυτής της συνάντησης, μπορεί να σημαίνει ότι μετά δεν θα μπορούμε να μιλούμε πια για προσπάθειες επανένωσης της πατρίδας μας, αλλά πλέον για τους όρους της διχοτόμησης.

Και σε μια διχοτομημένη πατρίδα, η απώλεια των περιουσιών και η καταπάτηση των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων θα καταστεί μόνιμη, ενώ ο κοινός πλούτος του φυσικού αερίου θα καταστεί κατάρα από ευλογία.

Όσο αφορά την ευρύτερη ατμόσφαιρα συνεχούς αποκάλυψης περιπτώσεων διαφθοράς, είναι αποκαρδιωτικό για ένα δοκιμαζόμενο για δεκαετίες λαό να αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ευρύτητα της εκμετάλλευσης που τυγχάνει από επιτήδειους σε αυτόν το τόπο.

Η δε οποία εμπιστοσύνη μπορεί να έμεινε στην οικονομία και τους θεσμούς αυτού του τόπου από σοβαρούς επενδυτές υποσκάπτεται ανεπανόρθωτα.
Είναι καιρός να βαδίσουμε στο μέλλον ως ένα πραγματικά Ευρωπαϊκό κράτος με αφοσίωση στις Ευρωπαϊκές αρχές της Ειρήνης, της συνεργασίας, της ελευθερίας, της Δημοκρατίας , της ισότητας  και πάνω από όλα με σεβασμό στους ίδιους τους πολίτες μας.