Η Διαφθορά υποσκάπτει την επιβίωσή μας και την λύση του Κυπριακού - Ενωμένοι Δημοκράτες
16240
post-template-default,single,single-post,postid-16240,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Διαφθορά υποσκάπτει την επιβίωσή μας και την λύση του Κυπριακού

Η Διαφθορά υποσκάπτει την επιβίωσή μας και την λύση του Κυπριακού

 

Ας μη μείνουμε στην κορυφή του παγόβουνου

 

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα φαινόμενα διαφθοράς που συνεχώς αποκαλύπτεται ότι μαστίζουν τη χώρα μας. Είναι δε ιδιαίτερα απογοητευτικό ότι οι οποιεσδήποτε έρευνες κατά της διαφθοράς στον τόπο μας προκύπτουν τότε μόνο όταν γίνουν καταγγελίες κατά της Κύπρου από το εξωτερικό.

Το περιεχόμενο των ντοκιμαντέρ του Αl Jazeera πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί. Αλλοίμονο όμως αν η διερεύνηση πιθανών παρανομιών και φαινομένων διαφθοράς εξαρτάται από την δημοσίευση τους σε ξένα κανάλια και όχι από πρωτοβουλίες του ίδιου του Κυπριακού κράτους. Ας μη μείνουμε στη κορυφή του παγόβουνου.

 

Πολλά πρόσωπα, προβάλλονται στη κοινωνία μας ως άψογοι επαγγελματίες ή/και πολιτικοί που μας κάνουν μαθήματα από τηλεοράσεως για το πώς πρέπει να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη και πώς να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα.

Και όποιος τολμήσει να τους αμφισβητήσει (με επιχειρήματα και τεκμήρια) στιγματίζεται ως περιθωριακός και έτσι εξουδετερώνεται ο λόγος του.

Το κόμμα μας είχε γίνει δέκτης επισημάνσεων για διαφθορά στη Κύπρο στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 2019 και με την επιστροφή μας στη Κύπρο εκδώσαμε ανακοίνωση επί του θέματος.

Σημειώθηκε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς εμπεδώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ενδυναμώνει την δημοκρατία, το κράτος δικαίου αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία και στο πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις. Αυτή όμως η ανάγκη δεν νομιμοποιεί ούτε τη διαφθορά, ούτε τη διάκριση, ούτε την αδικία εις βάρος αυτών που βρίσκονται εκτός του συστήματος.

Όταν δε βρισκόμαστε προ της έναρξης του τελευταίου ίσως γύρου διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, χρειαζόμαστε όση αξιοπιστία μας απέμεινε για να προβάλουμε και να γίνουμε πιστευτοί για τα δίκαια της πατρίδας μας και ολόκληρου του λαού της.