Αντωνιάδου σε εκδήλωση Φιλελευθέρων για Κυπριακή Προεδρία και επανένωση - Ενωμένοι Δημοκράτες
15957
post-template-default,single,single-post,postid-15957,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αντωνιάδου σε εκδήλωση Φιλελευθέρων για Κυπριακή Προεδρία και επανένωση

Αντωνιάδου σε εκδήλωση Φιλελευθέρων για Κυπριακή Προεδρία και επανένωση

Αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών για να συμμετάσχει την Τετάρτη σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών αναφορικά με την Κυπριακή Προεδρία και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της επανένωσης της Κύπρου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Sir Graham Watson, και κύριοι ομιλητές θα είναι η Πρόεδρος των ΕΔΗ Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού και ο Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) Mehmet Çakıcı.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να εργαστεί για την επανένωση της Κύπρου η οποία θα φέρει και πολλά οικονομικά οφέλη για όλους τους Κύπριους. Και προκαλεί απορία η έντονη αντίδραση κάποιων πολιτικών και κάποιων ΜΜΕ προς αυτό το κάλεσμα.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες, ως το κατ’ εξοχή κόμμα της Επανένωσης, συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση της πολιτικής τους Ευρωπαϊκής οικογένειας μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να τονίσουν ότι η Κυπριακή Προεδρία αφορά όλους τους Κύπριους και ότι αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπο που να οδηγήσει στη λύση του Κυπριακού. Προς αυτή την κατεύθυνση, μάς έχει ούτως ή άλλως καλέσει να κινηθούμε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy.