Άνιση κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας Πραξούλας - Ενωμένοι Δημοκράτες
15988
post-template-default,single,single-post,postid-15988,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Άνιση κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας Πραξούλας

Άνιση κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας Πραξούλας

Έχει δυστυχώς καταστεί εμφανές ότι τα πλείστα τηλεοπτικά κανάλια απεφάσισαν να μην δώσουν ίσες ευκαιρίες κάλυψης της προεκλογικής εκστρατείας της Υποψηφίου Προέδρου Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, γεγονός που στερεί τους πολίτες της πλήρους ενημέρωσης και αποτρέπει τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Οι πολιτικές προεκλογικές συναντήσεις της κυρίας Αντωνιάδου είτε δεν προβάλλονται καθόλου στα κύρια δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών, είτε δεν παρουσιάζονται μαζί με τις δραστηριότητες των άλλων υποψηφίων, παρά μόνο στο τέλος των ειδήσεων , ως άλλα νέα !

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η επίσημη συνάντηση που είχε χτες η κυρία Αντωνιάδου με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κύριο Πανίκο Δημητριάδη, για την οποία είχαν ενημερωθεί όλα τα Μέσα.

Σκοπός της συνάντησης -που είχε ζητηθεί από την κυρία Αντωνιάδου και όπου ανταποκρίθηκε άμεσα ο κύριος Δημητριάδης- ήταν η πληρέστερη ενημέρωση εκ μέρους του Διοικητή για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα, καθώς και η κατάθεση των προτάσεων της Προεδρικής Υποψηφίου για βελτίωση του μνημονίου και γρηγορότερη έξοδο από την οικονομική κρίση. Η κυρία Αντωνιάδου προέβη σε δηλώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια μετά το πέρας της συνάντησης αλλά αυτές είτε δεν καλύφθηκαν καθόλου, είτε παρουσιάστηκαν ως ‘’άλλα τοπικά νέα’’.

Είναι επίσης σημαντικό να διασαφηνιστούν οι ακριβείς δηλώσεις που έχει κάνει χτες το πρωί στη Βουλή, η κυρία Αντωνιάδου όπου είχε προσκληθεί για να εκφέρει άποψη για το συμβόλαιο με την εταιρεία Noble, το οποίο είχε υπογραφεί τον Οκτώβρη του 2008.

Η κυρία Αντωνιάδου δήλωσε ότι η ίδια είχε κληθεί να εφαρμόσει το προϋπάρχον συμβόλαιο και ότι με την εμπειρία που κερδήθηκε κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας της, η ίδια είχε σίγουρα εντοπίσει παραμέτρους του Συμβολαίου που θα μπορούσαν να εξυπηρετούσαν καλύτερα τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξ ού και η ίδια ως Υπουργός και σε συνεργασία με την Γενική Διευθύντρια, ομάδες τεχνοκρατών και διεθνείς συμβούλους προχώρησαν στην ετοιμασία ενισχυμένου και πολύ πιο λεπτομερούς προτύπου Συμβολαίου που χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη του Δευτέρου γύρου αξιολόγησης τον Φεβράρη του 2012. Εξέφρασε όμως κατανόηση για το γεγονός ότι τον καιρό που συντάσσετο το πρώτο εκείνο συμβόλαιο με την Noble , οι εμπειρίες ήταν λιγότερες.

Η κυρία Αντωνιάδου συναντήθηκε επίσης χτες με την Charge d’affaires της Πρεσβείας της Ολλανδίας κυρία Tusscher, ενώ το απόγευμα παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της ΚΟΓΕΕ (Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών).

Την ερχόμενη Παρασκευή η Υποψήφια Πρόεδρος, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, θα δώσει Δημοσιογραφική Διάσκεψη για τις απόψεις της επί του μνημονίου και θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για έξοδο από την οικονομική κρίση.