Αντωνιάδου- Διεθνής Αναγνώριση ΕΔΗ για το έργο τους - Ενωμένοι Δημοκράτες
15994
post-template-default,single,single-post,postid-15994,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αντωνιάδου- Διεθνής Αναγνώριση ΕΔΗ για το έργο τους

Αντωνιάδου- Διεθνής Αναγνώριση ΕΔΗ για το έργο τους

Η Υποψήφια Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη σημαντικές επιτυχίες των Ενωμένων Δημοκρατών στον Ευρωπαϊκό χώρο:

1. Η Επιτροπή Περιφερειών της πολιτικής οικογένειας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών βραβεύει κάθε χρόνο ενεργά μέλη των κομμάτων που είναι ενταγμένα στην τρίτη αυτή μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης.
Τα βραβεία αφορούν τη συμβολή των μελών στη προώθηση των αρχών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της πολιτικής και κομματικής δραστηριότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες έτυχαν πανευρωπαϊκής αναγνώρισης με την απονομή του πρώτου βραβείου -Leader Award- στον Πρόεδρο της Νεολαίας μας, τον 18χρονο Πέτρο Χαραλάμπους  , για την δραστήρια και πλούσια συμμετοχή του σε δράσεις που προωθούν την επικοινωνία, την συνεννόηση και τη συμφιλίωση μεταξύ των πολιτών.

Η σημερινή βράβευση ακολουθεί την βράβευση πέρυσι του αιώνιου αγωνιστή της ειρήνης και της συμφιλίωσης, Σπύρου Χατζηγρηγορίου.

2. Η Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού προσκλήθηκε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Institute for Cultural Diplomacy  που εδρεύει στο Βερολίνο, όπου ως κύρια ομιλήτρια απηύθυνε στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ομιλία με τίτλο:

‘’Energy and the Economy to enhance Cultural Diplomacy in the area of the Eastern Mediterranean’’

και όπου συμμετείχε επίσης σε συζήτηση για την αντιπροσώπευση των γυναικών στη πολιτική ζωή.

Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν σύνεδροι από όλο τον κόσμο,
έκαναν παρεμβάσεις εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας  Emil Constantinescu, η πρώην Επίτροπος της Ελλάδος Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Yasar Yakis, η Πρόεδρος του General Conference της UNESCO Katalin Bogyay, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, Υπουργοί, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες που έγραψαν ιστορία όπως ο Ian Gillan των Deep Purple και η Marcia Barrett των Boney M.

(Οι ομιλίες της κυρίας Αντωνιάδου επισυνάπτονται.)

-Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κύριο Mark Donfried η κυρία Αντωνιάδου υπέβαλε πρόταση για ίδρυση παραρτήματος του Ινστιτούτου στην Κύπρο, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ινστιτούτου.

-Με την επιστροφή της κυρίας Αντωνιάδου στην Κύπρο, της απεστάλει πρόσκληση να γίνει μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Advisory Board) του Διεθνούς αυτού Ινστιτούτου, κάτι το οποίο αποτελεί τιμή για την ίδια, τους Ενωμένους Δημοκράτες και την Κύπρο.

3. Στις 28 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύθηκε στο Peace Review:A Journal of Social Justice του University of San Francisco πολυσέλιδο άρθρο της κυρίας Αντωνιάδου , όπου εξηγεί ότι η λύση του Κυπριακού και η Επανένωση της Κύπρου εξαρτώνται από την ύπαρξη επαρκούς ηγεσίας που τώρα είναι ελλειμματική.