Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου Ενωμένων Δημοκρατών για τις Ευρωεκλογές - Ενωμένοι Δημοκράτες
16073
post-template-default,single,single-post,postid-16073,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου Ενωμένων Δημοκρατών για τις Ευρωεκλογές

Απόφαση Κεντρικού Συμβουλίου Ενωμένων Δημοκρατών για τις Ευρωεκλογές

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο της Επανένωσης της πατρίδας μας και στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αυτές εκφράζονται και από την Ευρωπαϊκή πολιτική μας οικογένεια, αυτή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών –Alliance of Liberals and Democrats for Europe, ALDE, η οποία ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Ως κόμμα με καθαρά Ευρωπαϊκό προσανατολισμό εκτιμούμε ότι η  επίτευξη της Ειρήνης και της Ευημερίας, που αποτελούν τους ιδρυτικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποτελέσουν τον καθοδηγητικό φάρο για όλους τους Ευρωπαίους, όπως επίσης και για όλες τις χώρες και τους λαούς της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Εκτιμούμε ότι η επανένωση της Κύπρου όπως και η έγκαιρη αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο της οικονομίας από την κρίση, την ύφεση και την ανεργία, προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία, δεδομένου ότι η διαχείριση θα γίνεται από έντιμους, ικανούς, τολμηρούς και μελετημένους πολιτικούς και τεχνοκράτες.

Αναφορικά με το στόχο της Επανένωσης , χαιρετίσαμε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων για την επίτευξη συμφωνημένης λύσης για την επανένωση της Κύπρου στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας  με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη να οδηγήσει τον διάλογο στο ποθητό αποτέλεσμα.

Συμμετέχουμε ανελλιπώς στις συναντήσεις του Λήδρα Πάλας μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, όπως και σε άλλα fora διαλόγου που στοχεύουν στην εξεύρεση συμφωνημένης λύσης για την επανένωση της Κύπρου.

Χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Κασουλίδη να ενθαρρυνθούν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του 2014, με την αυτόματη εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Ήταν βέβαια απογοητευτική η συμπεριφορά των κομμάτων στην Βουλή να περιορίσουν την εφαρμογή αυτής της πρωτοβουλίας. Απογοητευτική ήταν και η στάση των Τουρκοκυπριακών κομμάτων που σχεδόν στην ολότητά τους αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν ως κόμματα στις Ευρωεκλογές .
Όσο αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας, έχουμε ήδη επισημάνει την ελλειμματική της λειτουργία στον τόπο μας, και τον συνεχή αποκλεισμό μας από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός που βιώσαμε έντονα και στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές στις οποίες συμμετείχαμε. Οι ευθύνες του κρατικού καναλιού είναι ιδιαίτερα μεγάλες, γεγονός που ηγέρθηκε και από τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επισημαίνουμε επίσης την ανάγκη εφαρμογής της οριζόντιας ψηφοφορίας, γεγονός που θα επιτρέψει στους Κύπριους πολίτες να ασκήσουν χωρίς περιορισμούς το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Δεδομένου ότι κανένα άλλο κόμμα δεν διέπεται από τις αρχές και τους στόχους των Ενωμένων Δημοκρατών στην ολότητά τους, και δεδομένου ότι το κόμμα μας δεν κατέρχεται στις Ευρωεκλογές του Μάιου 2014, οι Ενωμένοι Δημοκράτες καλούμε τους ψηφοφόρους μας να ψηφίσουν τα άτομα εκείνα που κατά την άποψη τους θα λειτουργήσουν πλησιέστερα προς την εφαρμογή των στόχων και των αρχών των Ενωμένων Δημοκρατών όπως περιγράφονται πιο πάνω.

Υποσχόμαστε ότι οι Ενωμένοι Δημοκράτες θα είμαστε παρόντες στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές, όπου θα δώσουμε την ευκαιρία στους ψηφοφόρους μας να ψηφίσουν αυτούσια τις αρχές και τους στόχους του κόμματος μας. Στόχος όλων μας μέχρι τότε είναι να καταστήσουμε τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές τις πρώτες εκλογές της Επανενωμένης Κύπρου.