Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ενωμένοι Δημοκράτες
16137
post-template-default,single,single-post,postid-16137,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κυπριακό

Αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών, ΕΔΗ, έγινε πρόσφατα δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση που διήρκεσε μια περίπου ώρα, η Αντιπροσωπεία των ΕΔΗ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Πρόεδρο τις απόψεις μας για το σημαντικό και επείγον της επανασύγκλησης της Διάσκεψης για το Κυπριακό για να συνεχίσει από εκεί που έμειναν κατά το τελευταίο Δείπνο στο Κραν Μοντάνα. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί  μια τελευταία και επείγουσα συνάντηση για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμβιβαστικής λύσης σε όλα τα θέματα και με οδηγό το πλαίσιο των Προτάσεων Γκουτέρες. Το συμπερασματικό σχόλιο και θέση των Ενωμένων Δημοκρατών είναι ότι μια «λιγότερο καλή λύση» σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη από μια Μη-λύση αύριο!

Η Αντιπροσωπεία είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο  Κύριο Νίκο  Αναστασιάδη για τις τελευταίες και εποικοδομητικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς κατά τη Διάσκεψη στο Κράν Μοντάνα καθώς και για την  απροθυμία της Τουρκικής πλευράς να δώσει συγκεκριμένες προτάσεις με πρόθεση για ένα δίκαιο συμβιβασμό.

Η Αντιπροσωπεία των ΕΔΗ αξιοποίησε, επίσης,  την ευκαιρία που της δόθηκε  για μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  για να του μεταφέρει τα αισθήματα δυσφορίας του απλού πολίτη για τις τελευταίες εθνικιστικές εξάρσεις καθώς για τη συνεχιζόμενη ευνοιοκρατική μεταχείριση διαφόρων ισχυρών παραγόντων, όπως στην περίπτωση της «αποδέσμευσης» οικοπέδου της Αρχιεπισκοπής.
OΔΟΣ ΚΩΣΤΗ ΑΧΝΙΩΤΗ

Πρόσθετα, η Αντιπροσωπεία ζήτησε τη στήριξη του  Προέδρου για την υλοποίηση της προσπάθειας για μετονομασία της οδού μπροστά από το Λήδρα Πάλας σε Οδό Κωστή Αχνιώτη, για την οποία διαπίστωσε τη θετική τοποθέτηση του Προέδρου.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία των ΕΔΗ