Συμμετοχή Ενωμένων Δημοκρατών στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στην Αθήνα - Ενωμένοι Δημοκράτες
16158
post-template-default,single,single-post,postid-16158,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Συμμετοχή Ενωμένων Δημοκρατών στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στην Αθήνα

Συμμετοχή Ενωμένων Δημοκρατών στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών, στην Αθήνα

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες συμμετείχαν στο ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών (ALDEParty) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24-26 Οκτωβρίου 2019.

Ως γνωστό, το ALDEParty είναι ο βασικός συντελεστής της τρίτης πολιτικής οικογένειας του Ευρωκοινοβουλίου, αυτής του Renew Europe, όπου συμμετέχει και το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα, το μέλλον της Ευρώπης, η απασχόληση και το μέλλον των νέων, η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή και αντιμετώπιση της διαφθοράς, η άποψη των Φιλελευθέρων ότι είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Βρετανίας να παραμείνει η Βρετανία μέλος της ΕΕ, όπως και η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Στα πλαίσια συζήτησης στο πολιτικό Συμβούλιο αναφορικά με το θέμα της διαφθοράς και την ανάγκη αποτροπής και καταπολέμησης της, κάποιοι σύνεδροι έφεραν την Κύπρο ως παράδειγμα χώρας με διαφθορά.

Η Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών παρενέβηκε άμεσα στη συζήτηση για να τονίσει ότι εκείνο που έχει σημασία είναι κάθε χώρα να έχει εισάξει και να εφαρμόζει το νομοθετικό και θεσμικό εκείνο πλαίσιο που χρειάζεται για την πρόληψη, διερεύνηση, εντοπισμό και καταπολέμηση της διαφθοράς στη βάση του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η Κύπρος έχει εφαρμόσει τέτοιο πλαίσιο το οποίο και λειτουργεί αποτελεσματικά, εξού και εντοπίζονται και καταπολεμούνται περιπτώσεις διαφθοράς.

Η κυρία Αντωνιάδου έφερε επίσης ως παράδειγμα καταγγελία που έχει η ίδια κάνει πρόσφατα στις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για συγκεκριμένο πολύ σοβαρό περιστατικό διαφθοράς το οποίο η κυρία Αντωνιάδου είναι σίγουρη ότι οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα διερευνήσουν με κάθε σοβαρότητα και ως οφείλουν. Ανέλαβε δε να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο επόμενο συμβούλιο των Φιλελευθέρων.

Σημειώθηκε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς εμπεδώνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ενδυναμώνει την δημοκρατία, το κράτος δικαίου αλλά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία και στο πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί. Η αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών συμμετείχε επίσης σε εξειδικευμένες συζητήσεις για την σημασία του τομέα του τουρισμού και της βιωσιμότητας του σε μια οικονομία, όπως και για το μέλλον των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντιπροσωπεία των Ενωμένων Δημοκρατών είχε επίσης την ευκαιρία να έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες διαφόρων χωρών μελών, όπου ενημέρωσε για τις εξελίξεις αναφορικά με την Κύπρο και τις προσπάθειες και προσδοκίες για την επανένωση της πατρίδας μας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πρωθυπουργοί χωρών μελών, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωβουλευτές, βουλευτές, πολιτικοί ηγέτες και ο μεγαλύτερος ίσως αριθμός μελών σε συνέδριο του κόμματος.